Δευτέρα, Ιούνιος 05, 2023
   
TEXT_SIZE

ΕΕΕΕΚ ΝΑΟΥΣΑΣ

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Νάουσας είναι Δημόσιο σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας. Στο σχολείο μας εκπαιδεύονται 23 έφηβοι με ελαφρά νοητική καθυστέρηση και άλλα σύνδρομα με συνοδά προβλήματα που έχουν τελειώσει γενικό ή ειδικό Δημοτικό σχολέιο

Στο Ε.Ε.Ε Ε.Κ. φοιτούν μαθητές ηλικίας 12-24 ετών. Για την εγγραφή τους χρειάζεται, εκτός από το απολυτήριο του Δημοτικού, και, βοηθητικά, αντίστοιχη εισηγητική έκθεση του αρμόδιου Κέντρου Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης (Κ.Ε.Δ.Δ.Υ.), ή Ιατροπαιδαγωγική Έκθεση από Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας. Η διάρκεια φοίτησης είναι 5-8 χρόνια, ανάλογα με τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Το σχολείο μας ιδρύθηκε το 2003. Βρίσκεται στο μεγάλο σχολικό συγκρότημα της περιοχής Αγίου Νικολάου και συστεγάζεται με το Δημοτικό Σχολείο Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Νάουσας. Τα δύο σχολεία διαθέτουμε από κοινού ιδιόκτητο λεωφορείο για τη μεταφορά των μαθητών μας. Οι μαθητές μας είναι παιδιά από όλη την επαρχία Νάουσας.


Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. παρέχει επαγγελματική εκπαίδευση στις ειδικότητες:

Ανθοκομίας - Κηπουρικής

Κηροπλαστικής

Εικαστικών - Αγιογραφίας

Αρτοποιϊας- Ζαχαροπλαστικής

Πληροφορικής

Υφαντικής

 

Το πρόγραμμα του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. εκτός από την επαγγελματική εκπαίδευση στις ειδικότητες, περιλαμβάνει ακόμη και τα ακόλουθα μαθήματα:

Θεωρητικά (Γλώσσα, Μαθηματικά)

Φυσική Αγωγή

Μουσική

Πληροφορική

Κοινωνική Αγωγή

 

Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. παρέχει θεραπευτικές παρεμβάσεις μέσω των παρακάτω τμημάτων:

Τμήμα Ψυχολογικής Υποστήριξης

Τμήμα Εργοθεραπείας

Τμήμα Φυσιοθεραπείας

 

Υλοποιεί προγράμματα:

Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Αγωγής Υγείας

Αγωγής Σταδιοδρομίας

 

 

?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σελίδα 2 από 3

DEFAULT_SETTINGS